Vlaams volksvertegenwoordiger kieskring West-Vlaanderen - Burgemeester Ledegem
Bart op X


Brugemeesters zetten Rode Neus op

Qmusic-stemmen Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen roepen alle Vlaamse burgemeesters op om een foto te trekken van zichzelf met een rode neus. Ze doen dit naar aanleiding van Rode Neuzen Dag op 3 december. Ook in onze regio laten de burgemeesters zich niet kennen.
Televisiezender VTM, radiozender Qmusic en bank Belfius willen met hun Rode Neuzen Dag op 3 december voor het tweede jaar op rij het taboe rond psychische problemen doorbreken. Ze zamelen met hun actie geld in voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Qmusic-stemmen Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen gingen de uitdaging aan om alle Vlaamse burgemeesters te laten poseren met een rode neus, hét symbool van de actie. Enkele burgemeesters uit de Mandelstreek hapten al toe, zoals Ward Vergote (Moorslede), Bart Dochy (Ledegem), Rita Demaré (Hooglede), Kris Declercq (Roeselare), Ria Beeusaert-Pattyn (Lichtervelde), Bert Maertens (Izegem), Kurt Windels (Ingelmunster), Dirk Verwilst (Meulebeke), Hendrik Verkest (Wingene), Ivan Delaere (Pittem) en Koenraad Degroote (Dentergem)

"Geestelijke gezondheid is een thema dat me bijzonder nauw aan het hart ligt", zegt burgemeester Dochy. "Cijfers wijzen uit dat de regio Ledegem, Moorslede en Midden-West-Vlaanderen zeer gevoelig is voor deze problematiek. Samen met het OCMW en het Sociaal Huis hebben wij in het verleden al meermaals ingezet op het bespreekbaar maken van de thematiek. Ook in de toekomst willen we dat blijven doen. Dat ik op de kar spring van de Rode Neuzen Dag is dan ook niet meer dan logisch", aldus burgemeester Dochy.

Bron: HLN Mandelstreek 
 

Brugemeesters zetten Rode Neus op