Vlaams volksvertegenwoordiger kieskring West-Vlaanderen - Burgemeester Ledegem
Bart op X


Burgemeesterrapport Nieuwsblad: een opsteker week voor de verkiezingen

Ook na twee legislaturen blijft Bart Dochy geliefd in Ledegem

Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem,
Za. 06 Okt. 2018, Pagina 4

De inwoners van Ledegem geven burgemeester Bart Dochy een acht op tien. Daarmee is hij de best scorende burgemeester in de regio. “Het is belangrijk dat je de mensen een antwoord kan geven wanneer ze iets vragen. Zelfs al is dat antwoord negatief.”

 

Bart Dochy (CD&V/VD) is heel tevreden met zijn score, een mooie opsteker zo net voor de verkiezingen. Dochy is pas 45 jaar oud en al twaalf jaar burgemeester van Ledegem. In 2006 veroverde hij vanuit de oppositie

de sjerp van de burgemeester. “De afgelopen jaren heb ik veel mensen leren kennen en ook wel een en ander kunnen realiseren”, blikt Dochy terug. Maar hij beseft maar al te goed dat je als burgemeester moet kunnen rekenen op een sterk team. “Alleen had ik dit nooit gekund. Ik kon de voorbije jaren rekenen op een sterk schepencollege, een goede samenwerking binnen de gemeenteraad en op de inzet van het gemeentepersoneel. Als coördinator moet ik ervoor zorgen dat de teamgeest goed zit, wat in Ledegem zeker het geval is.”

Dossiers kennen

Het Ledegemse schepencollege is zeer zichtbaar. Op tal van evenementen kun je alle schepenen aantreffen. “Het is belangrijk dat we gezien worden, maar ook dat we onze dossiers kennen. De mensen zijn veel mondiger dan vroeger en via het internet kunnen ze veel opzoeken. Het is dan ook essentieel dat je kunt antwoorden wanneer je een vraag gesteld wordt. Zelf als dat antwoord negatief is, mag je de mensen niet met een kluitje in het riet sturen.”

Dochy heeft de ambitie om nog een tijdje burgemeester te blijven. “De energie en de goesting zijn er nog. Terwijl we de eerste legislatuur onze gemeente probeerden terug financieel gezond te maken, zetten we de voorbije jaren in op de dorpskernen. Als de kiezer ons steunt, willen we de komende jaren werk maken van levenskwaliteit en dienstverlening.” Tijdens zijn vele huisbezoeken voelt de burgemeester wat er leeft. “Veel mensen maken zich zorgen over verkeersveiligheid, en dan vooral overdreven snelheid. Het is aan het toekomstige gemeentebestuur om daar iets aan te doen.”

Dochy is er de man niet naar om zijn wil op te leggen. Hij vindt het belangrijk dat verschillende partners gehoord worden voor er knopen doorgehakt worden. “Ik kom zelf uit het verenigingsleven en ik weet dus hoe belangrijk het is om goed samen te werken. Wanneer we iets willen realiseren, kijken we altijd eerst met wie we kunnen samenwerken. De mensen lijken dat te waarderen.”

Bert Feys  (bron Nieuwsblad)

Burgemeesterrapport Nieuwsblad: een opsteker week voor de verkiezingen