Vlaams volksvertegenwoordiger kieskring West-Vlaanderen - Burgemeester Ledegem
Bart op X


Gemeente verrast personeel met aperobox aan huis: “Omdat nieuwjaarsreceptie niet kan"

Gemeente verrast personeel met aperobox aan huis: “Omdat nieuwjaarsreceptie niet kan”

Medewerkers van de technische dienst hebben woensdag bij hun collega’s van de gemeente Ledegem een soort aperobox aan huis gebracht. “Een idee van de dames in het schepencollege”, zegt burgemeester Bart Dochy (CD&V). “Aan de zak waarin producten van lokale handelaars zitten, hangt ook een brief met een QR-code waarmee onze medewerkers mijn nieuwjaarsboodschap aan hen kunnen volgen.”

Een nieuwjaarsreceptie is in tijden van corona onverantwoord en dus zocht het gemeentebestuur van Ledegem naar een alternatief. “Het liefst brengen we de mensen samen, maar dat kan nu natuurlijk niet”, zegt burgemeester Bart Dochy. “De huiselijke bubbel is vandaag de norm en dus opteerden we voor een verrassing die daar perfect bij past. Het waren de dames in het schepencollege, Greta Vandeputte en Sybille Geldhof, die met het idee van een aperobox op de proppen kwamen. We waren er meteen voor gewonnen.”

Aan huis geleverd

In de papieren zak zitten producten van lokale handelaars. “Ook daar zijn we blij mee want elke steun in deze barre tijden is welkom”, zegt Dochy. “We opteerden er ook voor om de boxen aan huis te leveren. Dat gebeurt niet alleen bij ons personeel, maar ook bij mensen die nauw samenwerken met de gemeente of door hun job een belangrijke inbreng hebben in het goed functioneren van onze gemeente. De wijkinspecteurs van politie, bijvoorbeeld. Die mensen worden ook elk jaar uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie van het personeel.”
Als de pandemie bedwongen is en we in veilige omstandig­he­den samen het glas kunnen heffen, zullen we dat zeker doen. Ook al volgt de nieuwjaars­re­cep­tie van 2022 dan misschien snel op die van 2021

In het geheim

De aperoboxen werden in het grootste geheim klaargemaakt, woensdagmorgen vroeg begon het technisch personeel aan huis te bezorgen. Zo gingen Krist Brulez en zijn collega Gavin aanbellen bij poetsvrouw Caroline Soete, in de Fabriekslaan in Ledegem. “Wat een leuke verrassing”, lacht Caroline. “Ik dacht eerst dat er iets gebeurd was op de gemeente. Het gebeurt niet elke dag dat de burgemeester en twee van je collega’s aan de voordeur staan. Dit is een fijne attentie. We gaan hier met volle teugen van genieten. Als alternatief voor de nieuwjaarsreceptie is het wel fijn.”
Aan de papieren zak met de aperobox hangt ook een bedankingsbrief met een QR-code waarmee het personeel van de gemeente Ledegem de virtuele nieuwjaarsboodschap van de burgemeester kan bekijken en beluisteren. 
 
Virtuele nieuwjaarsspeech

Aan de zak waarin het lekkers zit om te aperitieven, hangt ook een bedankingsbrief waarop een QR-code staat afgedrukt. Als die ingelezen wordt, krijg je de nieuwjaarsspeech te zien die Bart Dochy voor zijn medewerkers in petto heeft. “Mijn speech voor de volledige bevolking van Ledegem zal ik livestreamen via Facebook”, zegt de burgemeester, die intussen al enige ervaring heeft met het medium. Dochy geeft immers wekelijks via dezelfde weg een ruime update over COVID-19 en de gevolgen daarvan voor zijn gemeente. “Verder is het de bedoeling dat we onze traditionele nieuwjaarsreceptie, waar elke Ledegemnaar op uitgenodigd is, verschuiven naar een latere datum in 2021. Als de pandemie bedwongen is en we in veilige omstandigheden samen het glas kunnen heffen, zullen we dat zeker doen. Ook al volgt de nieuwjaarsreceptie van 2022 dan misschien snel op die van 2021.”

@artikel HLN integraal

 

Gemeente verrast personeel met aperobox aan huis: “Omdat nieuwjaarsreceptie niet kan"