Ledegem stelt verjongd schepencollege voor

Op 14 oktober kreeg de lijst CD&V/VD een sterk mandaat van de Ledegemse kiezer.

"Voor de samenstelling van het nieuwe schepencollege," aldus burgemeester Bart Dochy, "dient rekening gehouden te worden met het feit dat op Vlaams niveau werd vastgelegd dat iedere gemeente met één schepen minder wordt bestuurd. De inkanteling van gemeente en OCMW betekent ook een bijzondere uitdaging. "

Van de uittredende schepenen nam Bart Ryde niet meer deel aan de verkiezingen. OCMW voorzitter Geert Wylin nam wel deel, maar zal geen uitvoerend mandaat meer opnemen, gelet op de moeilijke combinatie met zijn pensionering op zijn privé werk. Geert blijft wel actief in de gemeenteraad en zal daar zijn kiezers blijven vertegenwoordigen.
Burgemeester Bart Dochy en schepenen Greta Vandeputte, Wally Corneillie en Geert Dessein blijven op post. "Voor de aanduiding van de nieuwe schepenen werd in eerste instantie rekening gehouden met de wil van de kiezer, op vlak van de voorkeurstemmen en met de individuele wensen van de verkozen kandidaten."

Emiel Debusserè, de jongste kandidaat, scoorde als nieuwkomer zeer sterk. "Gezien het feit dat hij nog student is, is het niet evident om nu al een schepenmandaat op te nemen. Sybille Geldhof scoorde ook zeer goed en is bereid om een schepenambt op te nemen. Samen met Emiel staat ze in voor het 3e schepenambt, Sybille voor vier jaar en Emiel de volgende twee jaren"
Daar er een schepenambt minder is moesten de bevoegdheden verdeeld met een één persoon minder. Naast burgemeester Bart Dochy wordt schepen Greta Vandeputte de eerste schepen en Geert Dessein de tweede schepen. De vierde schepen wordt Wally Corneillie die ook voorzitter wordt van het Bijzonder Comité van de Sociale dienst, het vroegere OCMW. Hij behoudt ook wel zijn belangrijke post als schepen van financiën.
Burgemeester Bart Dochy wordt voorzitter van de gemeenteraad. Op het moment van de schepenwissel zal het voorzitterschap overgedragen worden aan Sybille Geldhof.

(LDE/foto Jan Stragier) artikel integraal overgenomen van kw.be