Vlaams volksvertegenwoordiger kieskring West-Vlaanderen - Burgemeester Ledegem
Bart op X


VOKA-stage bij CNH Industrial te Zedelgem

Op dinsdag 22 augustus volgde Vlaams parlementslid en burgemeester van Ledegem Bart Dochy (CD&V) een Voka Zomerstage bij CNH Industrial in Zedelgem. 
In CNH Industrial ontwerpen, ontwikkelen en produceren meer dan 3000 medewerkers maaidorsers, balenpersen en hakselaars van het merk New Holland. Het bedrijf heeft al meer dan 110 jaar ervaring en knowhow te bieden op alle facetten van ontwerp, productie, service, training van dealers en alle ondersteuning errond. In Zedelgem zet het bedrijf ook sterk in op onderzoek en ontwikkeling (O&O).  

Bart Dochy kreeg een uitgebreide rondleiding waarbij alle facetten van het bedrijf voorbijkwamen. Achteraf was er nog even tijd om bij te praten over enkele belangrijke beleidsdossiers die een impact hebben op het bedrijf: 

  • De productiekosten in België liggen zeer hoog, o.a. door de zeer sterke stijging (indexering) van de lonen in vergelijking met andere Europese landen. Dit bedreigt de verdere groei van het bedrijf in Zedelgem.
  • De fiscale regeling inzake verminderde doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor O&O-medewerkers binnen bedrijven is essentieel om Vlaanderen op de kaart te houden als innovatieve topregio. De politiek overweegt om de regeling terug te draaien, maar dit zou nefaste gevolgen hebben.
  • De arbeidsmarkt staat enorm onder druk en vacatures raken niet ingevuld. Gerichte economische arbeidsmigratie is noodzakelijk om de nood te lenigen.
  • Ziektedagen zonder medisch attest vormen in een industriële context een groot probleem.
  • De bereikbaarheid van het bedrijf via openbaar vervoer blijft een grote uitdaging, zeker gezien het systeem van ploegenarbeid.
@artikel overgenomen VOKA en eigen foto
 

VOKA-stage bij CNH Industrial te Zedelgem